The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Cory Wong lanceert nieuw album met Metropole Orkest

Gitarist en producer Cory Wong heeft vandaag zijn nieuwste album uitgebracht in samenwerking met het Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley. Dit unieke project combineert Wong’s karakteristieke funkgeluid met de rijke orkestrale klanken van het Metropole Orkest.

Cory Wong, bekend van zijn werk met Vulfpeck en zijn soloprojecten, uitte zijn enthousiasme over de samenwerking: “Samenwerking in zijn puurste vorm houdt in dat beide artiesten betrokken zijn en iets bij elkaar naar boven halen wat ze nooit in hun eentje zouden kunnen bereiken. Daarom houd ik ervan om samen te werken. Het houdt mijn creatieve geest draaiende en geïnspireerd. Een paar jaar geleden deed ik een korte reeks concerten met het Metropole Orkest, en sindsdien hebben we besproken om samen aan een project te werken. Ik heb nog nooit een orkest gezien dat zo veelzijdig is in het spelen van zowel klassieke als groove-gebaseerde muziek. Ik wist dat we iets heel bijzonders zouden kunnen vastleggen als ik hen samen met mijn band zou inzetten.”

“Starship Syncopation” is vanaf vandaag beschikbaar op alle grote streamingplatforms en een fysiek exemplaar van de plaat komt in oktober uit.